Antall besøkende:
 
 

 
Samlerforumet 7 år - 150.000 poster på forumet og tilhørende trekning!
Postet av: Admin - 01.04.2013 kl. 13:25 - Sist oppdatert: Aldri
 

I går, 31.03.2013 var det 7 år siden Samlerforumet ble lansert. Vi ønsker å takke alle våre trofaste brukere for støtten gjennom disse årene. Vi håper vi kan fortsette å bringe samlerglede og inspirasjon til dere alle!
 
Forumet nærmer seg smått fantastiske 150.000 poster! I den forbindelse arrangerer vi en trekning med flotte premier for våre Sølv- og Gullmedlemmer. Premiene inkluderer bøker om krigshistorie og mye annet flott! Du finner mer informasjon om trekningen på diskusjonsforumet. Meld deg på før det er for sent!

 

   

Nye tildelinger av Medaljen for Edel Dåd!
Postet av: Admin - 28.09.2012 kl. 20:51 - Sist oppdatert: 17.10.2012 kl. 13:57
 

Regjeringen har i dag besluttet å tildele ytterligere tre personer Medaljen for Edel Dåd for handlinger foretatt 22. juli 2011. Fra Statsråd:

- Tildeling av medaljen for edel dåd i sølv til André Skeie og Jon Steffensrud for redningsinnsats ved Utøya i Hole kommune 22. juli 2011.

- Tildeling av medaljen for edel dåd i sølv til Espen Naumann for redningsinnsats i regjeringskvartalet 22. juli 2011.
 
Selve utdelingen av medaljene skal finne sted 26. november 2012 i Oslo Rådhus.


 
Medaljen for Edel Dåd i Sølv

 

   

Politiets Hederskors avvikles!
Postet av: Admin - 28.09.2012 kl. 20:51
 

Politidirektoratet meldte 27.09.2012 at de har valgt å avvikle politiets høyeste utmerkelse, Politiets Hederskors.
 
 Totalt har 45 personer mottatt medaljen siden innstiftelsen i 2002. 28 av disse var politimestere som ikke fikk sine stillinger forlenget ifbm. politireform 2000. Også flere utenlandske polititopper og tjenestemenn som har blitt drept i tjeneste har mottatt korset, samt bla. Gunnar Sønsteby. Du finner en komplett utdelingsliste for medaljen på vårt "Lukket Medlemsområde".
 
Det er ikke kjent hvorvidt det skal innstiftes ny(e) medalje(r) for å hedre falne polititjenestemenn eller andre som fortjener heder.
 
Du kan lese mer om medaljen i vår artikkel: Politiets Hederskors

 

   

Nytt design!
Postet av: Admin - 18.07.12 kl. 19:30
 

Vi har i dag lansert vårt nye hoveddesign også for Samlerforumets hovedside!
 
Dette designet er bygget på samme mal som flere av våre andre nettsteder og brukere av feks. Krigskorset.no vil se store likheter. Det er til dels store endringer "under skallet", men også grafisk fremstår dette forhåpentligvis som en forbedring for brukeropplevelsen. Vi håper at alle våre brukere er fornøyde med det nye designet og vi mottar gjerne tilbakemeldinger på epost!

NB! NB! Vi gjør oppmerksomme på at det i starten vil være flere sider som er utilgjengelige. Vi jobber kontinuerlig for å få disse oppdatert med nytt design!

 

   

19 personer tildelt Medaljen for Edel Dåd for handlinger ved Utøya!
Postet av: Admin - 15.06.12
 

19 personer blir hedret med medaljen for edel dåd. Det ble besluttet av Kongen i statsråd i dag. Av disse vil fem personer få medaljen i gull, mens 14 personer får medaljen i sølv.

Medaljen for edel dåd i gull:
Oddvar Hansen, Otto Kristian Løvik, Lill Hege Nilsen, Jørn Øverby & Erik Martinsen Øvergaard

Medaljen for edel dåd i sølv:
Lise Berit Aronsen, Thomas Cordtsen, Kjersti Buer Dolve, Sjur Harald Dolve, Marcel Gleffe, Bjørn Kasper Ilaug, Allan Søndergaard Jensen, Bjørn Juvet, Terje Bergan Lien, Christer Lillestrøm, Sissel Martinsen, Ole Johan Simonsen, Julien Lucien Bernard Sué & Helge Gjerløw Wettre.

Det er pr. nå ikke kjent hvor eller når selve utdelingen av medaljene vil finne sted.
 
Pressemelding

 
 
Medaljen for Edel Dåd i Sølv

 

   

Forsvaret innstifter ny medalje!
Postet av: Admin - 13.03.12
 

Forsvaret har valgt å innstifte en ny medalje for å annerkjenne de som har gjort spesielle fortjenster. Medaljen har fått navnet Forsvarets Hederskors, noe som samsvarer med de allerede eksisterende hederskorsene for Politiet og Sivilforsvaret.
 
Forsvarets hederskors består av et sølvfarget kors med lett utbøyde armer som har innhakk i endene. Forsvarets heraldiske merke, det norske riksvåpenet med opprette, korslagte sverd bak, er plassert i korsmidten. Merket er i rødt og gult. Korset er lagt på en laurbærkrans i sølvfarget metall. Utmerkelsen er opphengt i et rødt bånd som har to smale sølvfargede striper ved kantene.

 

 
Forsvarets Hederskors

 

   

Medaljegalleriet åpnet!
Postet av: Admin - 18.05.11
 

Vi har nå åpnet vårt galleri over norske medaljer og dekorasjoner. Galleriet er lokalisert på Diskusjonsforumet under seksjonen for Sølv- og Gullmedlemmer!
 
Galleriet omfatter svært mange norske dekorasjoner i gruppene 1 og 4 (åpnes snart), samt ferdighetsmerker og andre dekorasjoner som er/var tillatt båret på militær uniform. Bildene viser både frem- og bakside.
 
Så vidt oss bekjent er dette det absolutt mest komplette galleriet over norske dekorasjoner, men vi mangler enda gode bilder av enkelte medaljer. Om du har noen liggende, vennligst ta kontakt med oss!

 

 

   

Samlerforumet på Facebook!
Postet av: Admin - 16.12.10
 

Samlerforumet er nå tilgjengelig på Facebook!
 
Vi har opprettet både en "side" og en gruppe som kan benyttes av våre medlemmer og andre som har interesse for militaria og militariasamling. Vi håper at brukerne opplever dette som et positivt tilskudd til Samlerforumets virksomhet. Facebook-profilen vil fra tid til annen bli oppdatert med ekslusiv informasjon, så følg med!
 
Du finner gruppen og siden ved å søke på "Samlerforumet" på Facebook eller ved å trykke på logoen til høyre!

 

 

   

Ny introduksjonsguide!
Postet av: Admin - 27.08.10
 

Samlerforumet har lansert en ny "Introduksjonsguide" for både nye
og eksisterende brukere. Her gjennomgås Samlerforumets tjenester og muligheter på en enkel og systematisk måte. Vi anbefaler alle brukere å lese gjennom guiden. Kom gjerne med tilbakemeldinger til oss om du mener at noe mangler eller bør endres!

Du finner guiden på: http://www.samlerforumet.net/velkommen
 

 

   

Forumet passerer 75.000 poster!
Postet av: Admin - 16.07.10
 

Vi i redaksjonen er stolte over at diskusjonsforumet vårt fortsetter å vokse.
I skrivende stund er det mer enn 75.000 poster som er skrevet av våre medlemmer. Dette gjør oss til en av de aller største norske nettstedene for militaria, noe vi skal forsøke å utvikle videre.
 
Hovedsiden vår har beklageligvis fått lite oppdateringer i det siste, men vi anbefaler alle brukere til å benytte seg av diskusjonsforumet for å finne informasjon. Det har blitt en formidabel database over militaria og krigshistorie. Samtidig ser vi en stor økning i interesse for vårt nettsted Krigskorset.no etter reinføringen av denne utmerkelsen.
 
Vi har også lansert vår egen kleskolleksjon med t-skjorter, gensere m.m. med Samlerforumets logo. Disse kan bestilles fra linken "Webshop" øverst på siden.
 
Vi er alltid åpne for forslag om hvordan vi kan gjøre tjenesten enda bedre.
Send oss en epost eller ta kontakt med oss via forumet!
 

 

   

Nytt forum for modellbygging / Økende medlemstall
Postet av: Admin - 01.06.09
 

Det har nå blitt lansert et nytt underforum for modellbygging på forumet. Dette ligger som et underforum på Kafé, og inneholder allerede mange flotte poster!
 
Vi i Samlerforumet gleder oss over at aktiviteten er god og at medlemstallet øker, til tross for sommerens inntog over det norske land. Vi runder straks 400 medlemmer som tilsammen har postet nærmere 50.000 innlegg om militaria og samleinteresse. Vi vil takke alle nye og gamle brukere for den flotte veksten!
 

 

   

Studie av Militærkorset på "Lukket Medlemsområde"
Postet av: Admin - 06.03.09
 

Vi har gleden av å presentere en kort studie av den norske tapperhet og ledelsesmedaljen Militærkorset.
 
Studien tar for seg medaljens utforming, statutter, tildelinger, miniatyrer og mye mer. I tillegg er det gode bilder av medaljen som aldri tidligere har vært publisert. Du finner studien på "Lukket Medlemsområde".
 
God fornøyelse! 

 

   

Oppdateringer på "Lukket Medlemsområde"
Postet av: Admin - 11.01.09
 

Samlerforumets "Lukket Medlemsområde" vil i tiden fremover få flere oppdateringer og nytt innhold!
 
Først ut er lister over mottakere til flere forskjellige medaljer og ordener. Det vil i dag bli publisert oversikt over Kongehusets 100-årsmedalje, mens blant annet Forsvarets Medalje for Edel Dåd vil komme i løpet av nærmeste uke. Flere medaljer er også på trappene/under arbeid.
 
Medlemsområdet har også flere planlagte publikasjoner i tiden fremover, og vi regner med at første halvår av 2009 vil bringe mange interessante artikler og studier til databasen. 

 

   

Kongehusets 100-årsmedalje
Postet av: Admin - 20.12.08
 

Det er i dag publisert en ny artikkel på nettsidene. Denne tar for seg Kongehusets 100-årsmedalje. En interessant artikkel om en medalje som det finnes lite tilgjengelig informasjon om!

Samlerforumet vil samtidig benytte anledningen til å ønske alle brukere av nettsidene og diskusjonsforumet en riktig god jul og et godt nytt år!

Husk å stikke innom forumet for å delta i juletrekningen og juleauksjonen!
Vi håper at nettsidene vil fortsette å vokse i popularitet gjennom 2009, og takker alle brukere for verdifulle bidrag og innspill!

 

   

Krigskorset.no!
Postet av: Admin - 10.11.08
 

Samlerforumet lanserer i dag det nye nettstedet Krigskorset.no! Denne nettsiden vil inneholde informasjon om norges høyeste militære utmerkelse, Krigskorset! Samtidig har studien om Krigskorset blitt oppdatert med flere interessante bilder og ny informasjon! Vi håper de nye sidene faller i smak!
 
Diskusjonsforumet har vokst bra den siste tiden, og har du ikke registrert deg
er det bare å sette i gang! Velkommen skal du være!

 

   

Studie av de norske krigsdekorasjonene!
Postet av: Admin - 19.04.08
 

Etter en svært god mottakelse av studien om det norske krigskorset har det
blitt bestemt at en studie som omfatter alle de norske krigsdekorasjonene vil
bli publisert. Arbeidet er allerede godt i gang, og vi håper at studien vil kunne legges ut på lukket medlemsområde innen 3-4 måneder. Mer informasjon vil komme!
 
Om du har bilder, informasjon eller annet som kan være av interesse, ikke nøl med å ta kontakt med oss på admin@samlerforumet.net :-)

 

 

   

Studie av Krigskorset / Lukket Medlemsområde!
Postet av: Admin - 02.04.08
 

Samlerforumet har gleden av å publisere en dyptgående studie av norges høyeste militære utmerkelse, Krigskorset. Studien tar for seg varianter og produsenter av medaljen, utdelingsdokumenter, utdelingsesker, sverd samt mye mer. Studien er tilgjengelig om få dager på lukket medlemsområde. Du finner mer informasjon lukket medlemsområde under.
 
Lukket medlemsområde er betegnelsen på samlerforumets webområde som er forbeholdt medlemmer som har tilgang. Det kreves brukernavn og passord for å få tilgang til sidene, og her vil det publiseres artikler og annen informasjon.

Du finner mer informasjon om innholdet og betingelser ved å trykke på "Lukket medlemsområde" i menyen til venstre.

 

 

   

Samlerforumet 2 år!
Postet av: Admin - 31.03.08
 

31.03.2008 var det 2 år siden samlerforumets nettsider ble lansert!
Forumet fulgte like etter og ble publisert 02.04.2006.

Siden den spede oppstarten har både forumet og nettsiden utviklet seg enormt!
Samlerforumet.net vil gjerne takke alle brukere for at sidene i dag fremstår som en av norges største og beste for samlere av militaria, og andre med interesse for historie! Forumet har per dags dato i overkant av 14000 poster, noe som gjør at det har blitt en kunnskapsbase i god utvikling!

Vi håper vi klarer å beholde brukerne vi har i dag og at nye vil komme til i tiden
fremover. Tjenesten utvides kontinuerlig med små og store tilbud til brukerne, og vi tror vi i dag fremstår som bedre måned for måned. Vi håper brukere gir oss tilbakemelding på nye tjenester som ønskes eller endringer man ønsker.

Gratulerer med dagen til alle brukerne!

 

 

   

10.000 poster på forumet / Nye oversikter over tyske medaljer!
Postet av: Admin - 18.02.08
 

Diskusjonsforumet har for få dager siden nådd 10.000 innlegg totalt! Forumet har opplevd en kjempefin vekst de siste månedene, og vi håper og tror vi skal fortsette den flotte trenden! Samlerforumet vil takke alle brukerne for deres bidrag for å gjøre samlerforumet til norges beste militariarelaterte nettside!
 
Det er lagt ut oversikter over tyske merker og utmerkelser under "Oppslag og Oversikter". Disse omfatter bl.a. sivile, offentlig tjeneste, minnemedaljer og tjenestemedaljer. For mer informasjon om oversiktene, besøk forumet!

 

 

   

God Jul og Godt Nytt År / Nye artikler / Samlerforumet.no!
Postet av: Admin - 03.01.08
 

Samlerforumet.net vil gjerne ønske alle brukere en riktig God Jul og et Godt
Nytt År! 2007 har vært et fremgangsrikt og godt år for samlerforumet, og vi
håper trenden fortsetter inn i 2008.
 
Det er publisert to nye artikler om nyere norske medaljer under "Artikler og
publikasjoner". Disse omhandler Forsvarets Medalje for Edel Dåd, samt Politiets Hederskors! Svært interessant lesing :-)
 
Samlerforumet.net har registrert domenet Samlerforumet.no! Dette vil ikke få
noen innvirkninger på samlerforumet, verken hovedsiden eller forumet.
Registreringen er gjort for å styrke merkenavnet og sikre .no endelsen for å
unngå misforståelser eller feilskriving i adressen!